Icoana Maicii Domnului Axion Estin în parohia Torrent

Din mila și dragostea Maicii Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, Icoana Maicii Domnului Axion Estin a trecut câteva zile prin parohia noastră!

Sute de credincioși din Torrent, Valencia și imprejurimi, unii chiar de la peste 200 km, au venit să se închine și să aducă rugăciuni, mulțumiri și cereri Maicii Domnului cu această ocazie deosebită. Icoana a ajuns luni seara (13 martie a.c.) la noi în parohie, adusă din Roquetas de Mar, iar marți (14 martie) de dimineață s-a citit întreagă Psaltirea Maicii Domnului, de la ora 18:00 s-a citit în fața icoanei Acatistul Maicii Domnului Axion Estin, biserica fiind deschisă până seara la ora 21:30.

Miercuri (15 martie), de asemenea de dimineață până seara la ora 22:00 biserica fiind deschisă, s-a citit întreagă Psaltirea Maicii Domnului, de la ora 18:00 s-a săvârșit Paraclisul Maicii Domnului, iar de la 19:00 Taina Sfântului Maslu în sobor de preoți.

Joi, 16 martie a.c., de la ora 10:00 s-a citit din nou Acatistul Maicii Domnului Axion Estin, iar de la ora 13:00 icoana a fost preluată și dusă în parohia Barcelona, spre închinare.

Istoric: https://doxologia.ro/liturgica/iconografie/icoana-maicii-domnului-axion-estin


Mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru aceste zile de bucurie duhovnicească!